Warning: Uninitialized string offset 0 in /home/paralya/web/paralya.com/public_html/wp-includes/blocks/blocks-json.php on line 1

Warning: Uninitialized string offset 0 in /home/paralya/web/paralya.com/public_html/wp-includes/blocks/blocks-json.php on line 1
İNOVASYON, İŞBİRLİĞİ VE REKABET KAPILARINI ARALAYAN STRATEJİK PLATFORM: ULUSLARARASI FUARLAR | PARALYA İNOVASYON, İŞBİRLİĞİ VE REKABET KAPILARINI ARALAYAN STRATEJİK PLATFORM: ULUSLARARASI FUARLAR – PARALYA

İNOVASYON, İŞBİRLİĞİ VE REKABET KAPILARINI ARALAYAN STRATEJİK PLATFORM: ULUSLARARASI FUARLAR

  • 29 Eylül 2023

Fuarlar, firma ve markaların hedef kitlelerine global arenada dokunma mesafesi sağlayan en önemli modern pazarlama tekniklerindendir. Katılımcılar, müşteriye dokunma şansı bulurken, aynı zamanda sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip etme imkanına sahip olurlar. Fuarlarda gerçekleşen yüz yüze etkileşimler, iş dünyasının dijitalleşme çağında dahi eşsiz bir değer taşır. 

Paralya olarak bu blog yazımızda, fuarlar ile ilgili önemli bilgiler ele aldık.

 

FUAR TÜRLERİ NELERDİR? 

Hedef kitlenin coğrafyasına göre fuarlar bölgesel, ulusal ve uluslararası olmak üzere üç başlığa ayrılır. 

  • Bölgesel Fuarlar; bir bölge içerisindeki organize edilen ve daha küçük ölçekli kitleye hitap eden fuarlardır. 

 

  • Ulusal fuarlar, düzenlenen ülke sınırları içerisinde yer alan ve ülkenin ekonomik gücünü, endüstriyel kapasitesini sergilemek, yerel ve ulusal düzeyde iş bağlantıları kurmak amacıyla düzenlenir. 

 

  • Global marka olmak ve uluslararası trendleri takip etmek için ise, Paralya ekibinin uzmanlığı olan uluslararası fuarlar ihracatçı firmaların en ihtiyacı olan fuarlardan biridir. Uluslararası fuarlar,  birden fazla ülkenin katılımına açık olarak düzenlenir. Bu tür fuarlar, küresel pazarlara erişim sağlamak, uluslararası iş bağlantıları kurmak, ihracatı artırmak, yeni teknolojileri paylaşmak ve uluslararası işbirliği olanakları yaratmak amacıyla düzenlenir. 

 

Sizde fuarlarınızın daha verimli geçmesini ve potansiyel  alıcılarınızın sürekli müşterinize dönüşmesini isterseniz, paralya ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. 

İLETİŞİM 

Düzenleme amacına göre fuarları ise Genel ve ihtisas olarak temelde 2’ye ayırabiliriz. Bu blog yazımızda Paralya olarak ihtisas fuarları içerisinde, belirli sektöre ve belirli kitleye hitap eden Ticari fuarlara da değineceğiz.

Son olarak, Ticaret Bakanlığınca ‘’yeni nesil fuar destekleri’’ kapsamındaki fuarlardan bahsedelim.  Bunlar ihracatçı firma bazlı ve işbirliği kuruluşu bazlı olarak ikiye ayrılmaktadır. İhracatçı firma bazlı destekler; yurtiçi ve yurtdışı fuar destekleridir. İşbirliği kuruluşları tarafından düzenlenen fuarlar kapsamında ise sanal fuarlar, genel ve sektörel nitelikli olmak üzere ‘’milli katılım fuarları’’ yer almaktadır. Buna ilaveten;  Bireysel katılımın desteklendiği sektörel nitelikteki yurtdışı fuarlar ve prestijli fuarlar da bulunmaktadır. 

 

Maliyetlerinizi azaltmak ve devlet destekleri hakkında daha detaylı bilgi almak için, 3. kategorideki hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz.

3.KATEGORİ 

 

TİCARİ FUAR NEDİR?

Ticari fuarlar, genellikle belirli bir endüstri veya sektörde faaliyet gösteren firmaların ürün ve hizmetlerini tanıtmak, pazarlamak ve müşterilerle buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerdir. Bu fuarlar katılımcı firmalara, potansiyel müşterilerle, iş ortaklarıyla ve sektör profesyonelleriyle doğrudan iletişim kurma fırsatı sunar.

Bu fuarlar genellikle belirli bir konsepte veya sektöre odaklanır ve katılımcılar, standlarında ürünlerini sergiler, yeni ürünleri tanıtır, iş bağlantıları kurar ve sektördeki güncel gelişmeleri takip ederler. Aynı zamanda, ziyaretçiler de fuarda sergilenen ürünleri inceleme, yeni trendleri keşfetme ve sektördeki gelişmeler hakkında bilgi edinme fırsatı bulurlar.

 

KATILIMCILAR AÇISINDAN FUARLAR NEDEN ÖNEMLİDİR? 

 

1. Mevcut Müşterilerle İletişim ve Güven Kurma 

Fuarlar, katılımcılara mevcut müşterilerle doğrudan iletişim kurma fırsatı sunarak güven temelli uzun vadeli müşteri ilişkileri oluşturmalarına yardımcı olur.

2.  Potansiyel Müşterilere Ulaşma ve Yeni Pazarlara Açılma

Yüz yüze iletişim imkanı sayesinde, katılımcı şirketler potansiyel müşterilerle tanışabilir, yeni müşteriler edinebilir ve yeni pazarlara adım atabilirler.

3. Yenilikçi Ürünlerin Tanıtımı ve Geri Bildirim Alma

Fuarlar, özellikle inovasyona dayalı yeni ürün ve hizmetlerin tanıtımı için ideal platformlardır. Katılımcılar, tasarladıkları yeni ürünleri ve tasarımları sergileyerek piyasadan geri bildirim alabilirler.

4. Ulusal ve Uluslararası İşbirliği İmkanları

Fuarlar, sektörde faaliyet gösteren tüm paydaşları bir araya getirerek özellikle uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler için uygun bir ortam sunar.

5. İmaj Geliştirme ve Marka Tanıtımı

Fuarlar, etkili bir kitle iletişim aracı olarak kullanılarak katılımcı şirketlerin müşterileri ve iş dünyası nezdindeki imajını geliştirmelerine katkı sağlar. Markalarını uluslararası platforma tanıtma imkanı olur. 

Global arenada ürün ve hizmetlerinizi tanıtırken kurumsal kimliğinizi de güncel trendlere göre oluşturmak, rakipleriniz arasında fark yaratır, fuarda sizi öne çıkarır. Kurumsal kimliğinizi oluşturmak veya iyileştirmek için paralya 2. kategori hizmetlerini inceleyebilirsiniz. 

KATEGORİ 2 

6. Sektör Bilgisi Edinme ve Pazar Analizi

Fuarlar, sektörde faaliyet gösteren oyuncuları bir araya getirerek şirketlere sektör hakkında bilgi edinme, ürün ve hizmetlerini rakiplerinin kimlerle kıyaslama ve pazarda konumlanma imkanı sunar.

ZİYARETÇİLER AÇISINDAN FUARLAR NEDEN ÖNEMLİDİR?

1. Güvene Dayalı İlişkiler Kurma 

Fuarlar, alıcıların, ürünleri detaylıca inceleyerek doğrudan bilgi alabileceği bir platform sunarak, güvene dayalı ve uzun vadeli ilişkiler kurmalarına yardımcı olur.

2. Kişiselleştirilmiş Satın Alma Deneyimi

 Alıcılar, ürünleri tüm duyularıyla değerlendirip satıcılara bireysel ihtiyaçlarını aktararak kişiselleştirilmiş bir satın alma deneyimi yaşama şansına sahiptir.

3. Ürün ve Fiyat Karşılaştırmaları

 Sektörde faaliyet gösteren çoğu oyuncunun bir araya gelmesi, ziyaretçilere sağlıklı ürün ve fiyat karşılaştırmaları yapma imkanı tanır.

4. İş İlişkilerinin Geliştirilmesi

Fuarlar, yeni iş ilişkilerinin kurulmasına ve mevcut ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunur.

5. Bilgi ve Deneyim Arttırma

 Fuar kapsamındaki konferanslar ve gösteriler, ziyaretçilere bilgi ve deneyimlerini arttırma fırsatı sunar.

6. Gelecekteki Katılım Değerlendirmeleri

 Fuarlar, katılımcılara ilerleyen dönemde fuara katılım olanaklarını değerlendirme şansı sunar.

7. Ürün Bilgisi Edinme ve İşlemleri Kolaylaştırma

Fuarlar, belirli ürünler hakkında bilgi edinmeyi, sipariş vermeyi veya sözleşme yapmayı kolaylaştırır.

 

Günümüzde tüketiciye ulaşmak ve tüketiciyi ürettiğiniz ürün veya hizmete yönlendirmek dijital alanda, dijital pazarlama teknikleri ile mümkündür. 

Dijital pazarlama ile ilgili önceki blog yazımıza ulaşabilirsiniz. 

DİJİTAL PAZARLAMA BLOG 

Ancak, özellikle B2B dediğimiz hedef kitlesi doğrudan diğer işletmeler olan markalar için alternatif bir yöntem olarak karşımıza fuarlar çıkmaktadır. İşte bu noktada önem kazanan yöntem, dokunma mesafesine olmanızı sağlayan fuarlardır.  Bu konuda hem devlet desteklerinden yararlanmak ve potansiyel olan alıcıların kaybedilmemesi gerekmektedir. Fuarın başarılı geçmesi hem öncesinde yapılan tanıtım çalışmalarınıza, hem fuar esnasında pazarlama ekibinin müşteriye olan yaklaşımına ve sonrasında işlerin takibine de bağlıdır. 

Bu konu ile ilgili desteğe ihtiyacınız olursa, Paralya ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

İLETİŞİM